Konsten att vara snäll mot sig själv

11.08.2020

Det enda som vi kan påverka är våra tankar. För det mesta väljer vi att tänka negativa tankar om oss själva. Att vi är misslyckade, att vi är ointressanta. Tänker vi detta tillräckligt mycket så är risken stor att profetian går i uppfyllelse. Vi har själva makten att välja vad vi fyller vår hjärna med. Finns det egentligen något som kallas ältande? Eller är det så att vi den som  ältar egentligen har varit rätt bra på att träna sin gärna med negativa tankar under en lång tid? Vi kan faktiskt lära oss att kontrollera våra tankar men det krävs träning.

Hur många av oss har sagt till vår spegelbild " vårt namn, jag tycker om dig". Inte så många skulle jag tippa. En mycket bra övning när det gäller att stärka vår självkänsla. Säger man den varje morgon så ger den garanterat resultat. Många barn och ungdomar med låg självkänsla har svårt med detta.

Vi blir den som vi matar oss med. Tänk själv att kunna vara den bästa versionen av dig själv.

Är det målet eller resan dit som är viktigast. Jag tror att vi kan lära oss mer under resan än när vi har uppnått vår mål. Under resan utvecklas vi och blir till en bättre version av oss själva. Endast i växelverkan med andra kan detta ske.

Fyll din dag med goda tankar!